POLITYKA PRYWATNOŚCI

Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne, chcemy aby nasz serwis był czytelny a bezpieczeństwo
Twoich danych jest dla nas bardzo ważne. Stawiamy sobie wysokie wymagania zgodne z RODO.
Dlatego też w polityce prywatności dowiesz się o przysługujących Ci prawach, oraz opiszemy w jaki
sposób dane osobowe są przechowywane i przetwarzane.

W razie jakichkolwiek wątpliwości, możesz skontaktować się mailowo lub telefonicznie z Administratorem
Danych VTP S.C. z siedzibą przy ul. Obywatelskiej 10/20, 20-092 Lublin, NIP 7123386207.nr tel. + 48 726 118 970, który udzieli Ci wszelkich informacji oraz odpowiedzi na zadane pytania o polityce
prywatności.

KTO JEST ADMINISTRATOREM TWOICH DANYCH?

VTP S.C. z siedzibą przy ul.Obywatelskiej 10/20, 20-092 Lublin, NIP: 7123386207, REGON: 383198809.

JAKIE DANE OSOBOWE PRZETWARZAMY?
Kiedy złożysz u nas zamówienie, a nie wyrazisz zgody marketingowej, Twoje dane będą
wykorzystywane tylko w celu realizacji zamówienia. Wtedy użyjemy Twojego imienia i nazwiska, adresu,
numeru telefonu, oraz e-maila w celu realizacji zamówienia, kontaktu z Tobą w sprawie zamówienia. Są
to dane niezbędne w celu realizacji zamówienia, ale nie są jednoznaczne ze zgodą marketingową i nie
uprawniają nas do wysyłki np. newsletterów.

W przypadku wyrażenia zgody marketingowej, dane te mogą być wykorzystywane w celu wysyłki e-maili
marketingowych, powiadomień push, profilowania reklam, newsletterów SMS ale tylko za Twoją
wyraźną, dobrowolną zgodą.

Przetwarzamy tylko te dane, które nam przekażesz. Aby zarejestrować się w naszym serwisie
wymagamy od Ciebie podania adresu mailowego, imienia, nazwiska i adresu. Przetwarzanie tych
danych jest niezbędne abyśmy mogli zawrzeć umowę sprzedaży, skontaktować się z Tobą w jej sprawie
i dostarczyć zamówiony przez Ciebie towar. Dodatkowo, możesz w swoim profilu przekazać nam więcej
danych osobowych. Podanie tych danych jest dobrowolne i pomoże nam spersonalizować kierowaną do
Ciebie ofertę oraz ułatwić kontakt. Tylko od Ciebie zależy czy podasz nam więcej danych i w każdym
momencie możesz zmienić swoje ustawienia.
Na naszej stronie działa także automatyczny system, który pomaga nam jak najlepiej dopasować do
Ciebie naszą ofertę. Nie podejmujemy automatycznych decyzji, które mają wpływ na Twoje prawa.
Chcemy po prostu by nasza oferta została skierowana właśnie do Ciebie.

JAK WYKORZYSTUJEMY TWOJE DANE?
Jeśli wyrazisz zgodę, będziemy chcieli się z Tobą skontaktować przez
email lub przez telefon. Prześlemy Ci nasz newsletter oraz poinformujemy o organizowanych
przez nas promocjach i konkursach.
Jeśli podasz nam swoje imię, postaramy się aby przesłana wiadomość była bardziej spersonalizowana.

Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby lepiej dopasować naszą ofertę
oraz zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby np.
analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostęp plików cookie w Twojej
przeglądarce.

KOMU PRZEKAZUJEMY DANE?
Nie znamy się na wszystkim, za to świetnie tworzymy i szyjemy ubrania, dlatego Twoje dane mogą
zostać przekazane podmiotom, które wykonują dla nas usługi zgodne z poniższymi kategoriami, a Twoje
dane są u nich równie bezpieczne jak u nas.

biura rachunkowe, które pomagają nam w obsłudze księgowej;
systemy płatności, które obsługują płatności;
systemy do komunikacji, które pozwalają nam na kontakt z Tobą;
firmy kurierskie realizujące dostarczanie paczek.
firmy marketingowe, pomagające nam w dostosowaniu usług dla naszych klientów
Jeżeli potrzebujesz więcej informacji dotyczących podmiotów realizujących dane usługi, skontaktuj się z
nami.

PODSTAWA PRZETWARZANIA

Dane, które podajesz rejestrując się w naszym serwisie, a które są niezbędne dla realizacji wysyłki
przetwarzamy na podstawie umowy. Musimy znać Twoje imię, nazwisko i adres abyśmy mogli przesłać
paczkę oraz co najmniej maila byś mógł się zarejestrować w naszym serwisie a my byśmy mogli się z
Tobą skontaktować. Dane, które podajesz dobrowolnie dla celów marketingowych, są przez nas
przetwarzane na podstawie Twojej zgody, która w każdej chwili może zostać cofnięta. Dane, które
podajesz dobrowolnie, wykorzystujemy także dla celów statystycznych. Podstawą ich przetwarzania jest
nasz uzasadniony interes. Musimy wiedzieć co dzieje się w naszym serwisie a ponadto staramy się
ciągle go ulepszać.

TWOJE PRAWA
Masz prawo w każdym czasie cofnąć udzieloną zgodę. Nie będzie to miało negatywnych konsekwencji
dla samej usługi, po prostu przestaniemy przesyłać do Ciebie nasze wiadomości marketingowe.
Cofnięcie zgody pozostaje oczywiście bez wpływu na dotychczasowe przetwarzanie, jeszcze na
podstawie zgody. Jeżeli chcesz cofnąć zgodę, edytuj swoje dane w założonym koncie lub napisz do nas
maila, a zrobimy to za Ciebie.
masz prawo żądać dostępu do swoich danych osobowych;
masz prawo sprostować swoje dane osobowe a nawet je usunąć.
masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych oraz żądać ograniczenia tego przetwarzania;
względem danych, których podstawą przetwarzania jest zgoda, masz prawo żądać ich przeniesienia;
masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
JAK DŁUGO PRZECHOWUJEMY DANE?

Dopóki jesteś z nami, Twoje dane są przez nas przetwarzane. Gdy usuniesz konto, Twoje dane będą
jeszcze przez nas przechowywane wyłącznie przez okres przedawnienia roszczeń. Zawsze możesz się
z nami skontaktować. Postaramy się pomóc

ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI
Jeżeli będzie możliwość aby chronić Twoje dane lepiej, zmienimy politykę prywatności oraz
poinformujemy Cię o tym

KONTAKT
Wszelkie informacje, pytania i wątpliwości dotyczące polityki prywatności możesz kierować na adres
mailowy kontakt@mysticmatter.pl, który jest bezpośrednią skrzynką administatora danych.

POLITYKA COOKIES

Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach
cookies.
Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe,
które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do
korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z
której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz
uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji
korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie
Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych
potrzeb;
tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron
internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies)
oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są
w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia
oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu
końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia
przez Użytkownika.
W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
„niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np.
uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach
Sklepu;
pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania

nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
„wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron
internetowych Sklepu;
„funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i
personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi
Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
„reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej
dostosowanych do ich zainteresowań.
W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka
internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym
Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików
cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować
automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich
każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości
i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki
internetowej).
Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre
funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być
również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl
lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.